Preventief onderzoek SKB en/of darmflora
 

Hoe is het met je algemene gezondheid?
Het (preventief) onderzoek is, ook als je geen klachten hebt, zeer geschikt om je gezondheid te bewaken te bevorderen en te verbeteren als daar een reden voor bestaat.

· je bent steeds moe, maar niemand kan je een diagnose geven...
· je hebt pijnen, maar de oorzaak blijft onduidelijk
· je gebruikt vaak antibiotica
· je bent angstig, emotioneel of labiel
· je hebt last van maag en buikpijnen, steeds terugkerende ontstekingen, recidiverende verkoudheden, vaginale klachten, depressieve stemmingen, concentratie- en geheugenverstoringen, stemmingswisselingen, angsten of teruglopende fysieke prestaties

Meten is weten
Door het afnemen van een uitgebreide anamnese (vraaggesprek over huidige klachten en ziektegeschiedenis) en aan de hand van (laboratorium)onderzoeken komen we tot een voorlopige natuurgeneeskundige diagnose.

SKB bloedtest (onderzoek laboratorium bloedmonsters met vingerprik)
Aan de hand van wat druppels bloed uit de vinger, laat dit onderzoek een totaalbeeld zien van de gezondheid aan de hand van een uitgebreide scorelijst.
    meer informatie….

Regulier bloedonderzoek (onderzoek in de praktijk)
In de praktijk beschikken we over een Refletron apparaat, waarmee reguliere bloedwaardes bepaald kunnen worden. Er is per monster 2μl bloed nodig met een vingerprik. Dit apparaat kan binnen enkele minuten een uitslag geven.
Het gaat om de waardes : ALAT, ASAT, Cholesterol, triglyceride, HB, creatinine

Darmflora onderzoek (onderzoek laboratorium ontlasting)
Als de flora van de darm verstoord is, kunnen allerlei klachten ontstaan. Schadelijke bacteriën, gisten en cadida’s produceren extra toxines, die op hun beurt je lichaam zwaar kunnen belasten, waaronder je lever of nieren. Vermoeidheid en andere pijntjes kunnen optreden.

Een gezonde darmflora bestaat uit een dun laagje slijm dat aan de binnenkant van je darm zit, met daarin 'goede bacteriën'. Hierdoor wordt je voeding goed verteerd en wordt je lichaam beschermd tegen schadelijke stoffen. Een goed samengestelde darmflora houdt 'aanvallers' tegen.
     meer informatie…

Vaginaal flora onderzoek (uitstrijkje)
Het onderzoek richt zich op de bacteriële samenstelling van de vaginale flora en eventuele aanwezigheid van candida (vaginale infectie). Een vaginaal testje is aan te bevelen als je last hebt van jeuk, afscheiding, pijn. Het is eenvoudig zelf uit te voeren.

Vergoedingen
Kijk bij tarieven, of je in aanmerking komt voor een vergoeding bij jouw ziektekostenverzekeraar.

goudsbloem_warm.jpg
Goudsbloem

laborhand.jpg

RP-Logo-analytic.jpg