Oligotherapie
 

lotus_warm.jpgOligotherapie biedt de mogelijkheid om de balans in je lichaam op een natuurlijke manier te herstellen, voor zover dat mogelijk is. Oligotherapie is 'complementair', dat wil zeggen: aanvullend op zowel de reguliere geneeskunde als de
alternatieve gezondheidsbenadering.

Oligotherapie is 'holistisch', de mens is een geheel, geest, lichaam, emoties en gedachten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar.

Met behulp van de verschillende diagnostische methoden uit deze therapie, is het mogelijk om een volledig beeld van je gezondheid te krijgen. Aangezien de onderzoeken heel fijngevoelig zijn, worden eventueel aanwezige storingen veel eerder gesignaleerd. Door het innemen van enkele eenvoudige en plantaardige middelen, is ziekte op termijn te voorkomen.

Als je al in een stadium van ziekte verkeert, kan oligotherapie je ondersteunen. Zo zijn de producten die wij adviseren, niet schadelijk voor reguliere medicatie, maar vullen wel de tekorten aan, ook de tekorten die door chemische medicatie zijn veroorzaakt.

brandnetel_warm.jpgOligotherapie maakt alleen gebruik van planten en andere natuurlijke middelen, waarbij veel mensen heeft geholpen weer gezond te worden.

De oligotherapie is geschikt voor kinderen, ouderen, gezonde mensen die gezond willen blijven, maar ook voor zieke mensen is er verbetering in het vooruitzicht.

Het (preventief) onderzoek is ook zeer geschikt als je geen klachten hebt, maar voor de zekerheid toch wil checken of alles goed met je is. Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van oligo-elementen, homeopathie of vitamines. Bij meerdere onderzoeken start de behandeling pas als alle uitslagen binnen zijn.

oligo-elementen
Oligo betekent klein. De oligo-elementen zijn mineralen die slechts in zeer kleine hoeveelheid in het lichaam voorkomen. Vandaar dat ze ook wel sporenelementen worden genoemd. Het totaal aan oligo-elementen, aanwezig in een volgroeid lichaam, past op een theelepeltje. Ze activeren de enzymen in het lichaam.

Een enzym is een katalysator voor bepaalde stofwisselingsprocessen. Een tekort van een of meer oligo-elementen geeft niet alleen bepaalde lichamelijke-, maar ook psychische klachten. Het op de juiste manier herstellen van de enzym-oligoreacties, zorgt ervoor dat biochemische processen in het lichaam weer op gang komen.

Oligo-element= spoorelement= klein element in je lichaam= essentiële metaal= essentieel onmisbaar!

belangrijkste oligo-elementen en hun werking
· Calcium: botvorming, bloedstolling, infectieremmend
· Fluor: calciumhuishouding
· Fosfor: calciumhuishouding, ontkrampend
· IJzer: bloedopbouw, belangrijke functie bij hemoglobine en celademhaling
· Jodium: schildklierfunctie (hypo en hyper)
· Kalium: bijnieren, urineafdrijvend
· Kobalt: sympathisch zenuwstelsel, vaatverwijdend, ontkrampend, bloedopbouw
· Koper: afweersysteem, infectie- en ontstekingsremmend, SOD, energiebesparend, bevordert de
ijzeropname
· Magnesium: afweersysteem, calciumhuishouding, zenuwstelsel, belangrijk voor meer dan
300 enzymatische processen
· Mangaan: enzymen, hormonen, proteïnen, afweersysteem, hypofyse- en geslachtsklierfuncties,
fosfor en calcium, belangrijk voor de mitochondriën, bestanddeel SOD, allergieën
· Selenium: antioxidant, vrije radicalen vanger
· Zilver: analgetisch, verwijdert toxinen van bacteriën en schimmels
· Zink: hormonen, wondgenezing, enzymatische processen, SOD
· Zink-koper-jodium: schildklier
· Zink-kobalt: pancreas en lever
· Zwavel: allergieën

vergoedingen
Kijk bij tarieven, of je in aanmerking komt voor een vergoeding bij jouw ziektekostenverzekeraar.