'Dorn' rugwerveltherapie
 

De Dornmethode is een zachte manier om rugproblemen te verminderen of definitief op te lossen.

Dornmethode een milde therapie, waarbij niet 'gekraakt'wordt. Met de duimen zet de Dorntherapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen.

Bij een whiplash kan er vaak grote verbetering of herstel zijn.
Bij artrose/artritis biedt de methode vaak verlichting.
Pijn vermindert vaak of verdwijnt definitief bij 'gewone' scheefstand of beenlengte verschil.

De behandeling
De correctie van het beenlengteverschil is de eerste stap in een behandeling. We werken van onder naar boven. De basis moet eerst goed zijn! Als de benen 'op lengte' zijn gebracht en goed in de gewrichten zijn gezet, staat het bekken weer horizontaal. Hierdoor verdwijnt druk op de tussenwervelschijven van de onderste wervels.

Daarna worden heup en het S.I. gewricht wordt in positie gezet. Vervolgens worden alle rugwervels nagelopen en indien nodig op z'n plaats gezet.
Dit gebeurt in 3 stappen:
de onderrug
de bovenrug, hoofd
nekwervels

Als laatste zijn de schouder, armgewrichten, sleutelbenen en het kaakgewricht aan de beurt.

Direct na de behandeling is resultaat merkbaar. Er zijn meestal een aantal behandelingen nodig voor blijvend resultaat. Reken op 3 tot 5 behandelingen. Een 'Dorn' behandeling kan ook gecombineerd worden met een massage.

Voor vragen, bel dan gerust voor vrijblijvende informatie. Een afspraak op korte termijn is mogelijk.

vergoedingen
Kijk bij tarieven, of je in aanmerking komt voor een vergoeding bij jouw ziektekostenverzekeraar.

´Dorn´ rugwerveltherapie
Dieter Dorn (1938-2011) is de grondlegger van deze naar hem genoemde holistische therapie. Toen het hem in de rug geschoten was ging hij naar een oude genezer in het dorp waar hij woonde. In luttele minuten en na enkele handgrepen verdwenen zijn klachten. Hij ging op onderzoek uit en ontwikkelde uiteindelijk zijn therapie.

De Dornmethode helpt u van rug- en gewrichtsklachten af. In tegenstelling tot ‘kraken’ is de Dornmethode een milde therapie. Met de duimen zet de Dorntherapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug. Tegelijk maakt ze het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen. En na elke behandeling heb je ook nog een fijn en ontspannen gevoel!

De wervelkolom is het stabiele omhulsel van het ruggenmerg, de grootste bundel zenuwen die van de hersenen naar al onze organen in ons lichaam voert.

De basis van de Dornmethode is altijd de correctie van het beenlengteverschil. Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte. Het lengteverschil kan variëren tot wel 4 centimeter. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding.

Mensen die al heel lang rug- en gewrichtsklachten hebben horen vaak van de dokter: “Er is niets meer aan te doen, het is slijtage en u moet er maar mee leren leven….” Dat is fundamenteel onjuist! Een machine slijt, maar een levend organisme herstelt zich zo lang het leeft. Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Daardoor zijn wij tot op hoge leeftijd nog in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen.

Voor kinderen is de Dornbehandeling uitermate geschikt, zelfs bij baby's kan Dorn worden toegepast, bijvoorbeeld als de ruggenwervel tijdens de bevalling verschuift of er is hard aan het kind getrokken tijdens de bevalling.

Scoliose is meestal te corrigeren bij kinderen tot 17 jaar. Daarna is scoliose niet met zekerheid te corrigeren, maar kan een Dornbehandeling verlichting geven.

Dorn is dus geschikt voor alle leeftijden, ook voor bejaarden. Indien u een hernia heeft, kunnen we u ook behandelen. Het is gewenst om eens in het half jaar voor controle te komen.

Een Dornbehandeling kan ook gecombineerd worden met een ontspannende massage.

contra indicaties:
 arrow.png osteoporose (door arts vastgesteld) in vergevorderd stadium; bij lichte vormen van osteoporose kan behandeling een positieve uitwerking hebben
 arrow.png  botkanker
 arrow.png  direct na een ongeluk (in verband met mogelijke breuken, moet je eerst naar de huisarts)
 arrow.png  verlammingsverschijnselen, de behandeling wordt deels staand uitgevoerd
 arrow.png  acute migraine

ruggewervels.jpg
Rugwervels

dorn_been.jpg
Stap 1

dorn_bekken.jpg
Stap 2

dorn_onderrug.jpg
Stap 3

dorn_bovenrug.jpg
Stap 4