Massage
 

de praktijk
Minyak, de naam van mijn praktijk, komt uit het Bahassa Indonesia en bekent “olie”. Olie die nodig is voor massage. Maar ook symbolisch, oom vastzittende patronen weer soepel te maken. Massage is daarom heel goed in te zetten bij therapeutisch herstel of om de pijnlijke effecten van (soms ernstige) ziekten zoals reuma, parkison of artritis te verminderen.

het effect van een massage
Het ontspant lichaam en geest, zorgt er voor dat energie beter doorstroomt en het zelfgenezend vermogen groter wordt. Stress en allerlei fysieke kwaaltjes en pijnen kunnen verminderen of zelfs verdwijnen. Dit wordt ook wel therapeutische massage genoemd. Er ontstaat meer harmonie tussen lichaam en geest, dit heeft een algemene helende werking. Massage draagt bij aan je innerlijke balans en werkt door in de thuissituatie, het werk en het sociale leven. Massage kan ook gewoon heerlijk ontspannend zijn.

massage helpt bij
· pijnreductie
· stressreductie
· verhelpen van fysieke blessures
· emotionele verdieping
· contact maken met jezelf, je (diepere) gevoelens, naar binnen keren (emotioneel en spiritueel)
· bewustwording
· blokkades opheffen
· groei, vooruitgang

lichaamsmassage
De lichaamsmassages zijn gericht op herstel. Er wordt gewerkt middels de reflexzones.

Daarbij combineer ik traditionele oosterse en westerse technieken tot een unieke, vloeiende massagestijl.

Mijn achtergrond mbt massagevormen: ontspanningsmassage, polariteitsmassage, sportmassage, drukpuntmassage, pitjit (behandeling van reflexzones op de indonesische manier), kerok (idem), voetreflex (Westers, Thais en Chinees systeem), thaise voetmassage (drukkingen op de reflexpunten mbt een stokje).

Een massage kan ook gecombineerd worden met een ‘Dorn’ behandeling, een zachte ruggenwervel- en gewrichtcorrectie methode om rugproblemen te verminderen.

Traditional Chinese Medicin
Gebruikmakend van reflexzonetherapie en behandeling van acupunctuurpunten, gecombineerd met lifestyle- en voedingsadviezen.

thaise voet massage
Traditionele massage van de voet inclusief behandeling van alle reflexpunten.

schröpfen
Schröpfen wordt ook wel cupping genoemd. Een glas wordt vacuum gezogen op de ingevette huid gezet en blijft daar even staan of wordt heen en weer geschoven over de reflexzones of over heel het bindweefsel. Met deze behandeling worden bepaalde elementen vanuit de TCM behandeld. Ook komt er met deze behandeling meer zuurstof in het bindweefsel en de huid, waardoor een detox-werking plaatsvindt.

medical taping
In sommige gevallen kan ik een probleem niet met de hand oplossen. Bv in geval van artrose of vervorming, bij een hallux valgus bv. Of gaat iemand een sportwedstrijd in met een lichte blessure. Een tape kan helpen.
Ik gebruik alleen de medical tape, dus de rekbare variant die op spanning wordt gezet op de huid. Tegenwoordig wordt dit ook veel gebruikt door fysiotherapeuten.

infra rood
Voor een diepere ontspanning (mentaal) of ter behandeling van dieperliggende pijnen (fysiek) of bij ziekten (reuma, artrose, parkison) maak ik gebruik van een infrarood apparaat. Vaak in combinatie met massage.

vergoedingen
Kijk bij tarieven of je in aanmerking komt voor een vergoeding bij jouw ziektekostenverzekeraar.

Massage kan zowel als 'lekkere ontspanning' als 'therapeutisch'worden gegeven. De verzekeraars vergoeden alleen behandelingen die gericht zijn op (medisch) herstel en dit is incl psychologisch herstel. Wellness / ontspanningmassages worden niet vergoed door de verzekeraars.

massage_warm.jpg

massage.jpg

12179303_956390607760397_371306327_n.jpg

b_215.jpg

cure_tape_rood.jpg

praktijkruimte.jpg