massage


de praktijk
Minyak, de naam van mijn praktijk, komt uit het Bahassa Indonesia en bekent “olie”. Olie die nodig is voor massage. Maar ook symbolisch, oom vastzittende patronen weer soepel te maken.

het effect van een massage
Het ontspant lichaam en geest, zorgt er voor dat energie beter doorstroomt en het zelfgenezend vermogen groter wordt. Stress en allerlei fysieke kwaaltjes en pijnen kunnen verminderen of zelfs verdwijnen. Dit wordt ook wel therapeutische massage genoemd. Er ontstaat meer harmonie tussen lichaam en geest, dit heeft een algemene helende werking. Massage draagt bij aan je innerlijke balans en werkt door in de thuissituatie, het werk en het sociale leven. Massage kan ook gewoon heerlijk ontspannend zijn.

massage helpt bij
· pijnreductie
· stressreductie
· verhelpen van fysieke blessures
· emotionele verdieping
· contact maken met jezelf, je (diepere) gevoelens, naar binnen keren (emotioneel en spiritueel)
· bewustwording
· blokkades opheffen
· groei, vooruitgang


lichaamsmassage
In mijn praktijk combineer ik oosterse en westerse technieken tot een unieke, vloeiende massagestijl, gebaseerd op de volgende massagevormen: ontspanningsmassage, polariteitsmassage, sportmassage, drukpuntmassage, pitjit (eventueel kerok), voetzoolreflex en reiki. Het gebruik van goede massageolie is daarbij essentieel.

Een massage kan ook gecombineerd worden met een ‘Dorn’ behandeling, een zachte ruggenwervel- en gewrichtcorrectie methode om rugproblemen te verminderen.

thaise voet massage
Traditionele massage van de voet inclusief behandeling van alle reflexpunten.

schröpfen
Schröpfen wordt ook wel cupping genoemd. Een glas wordt vacuum gezogen op de ingevette huid gezet en blijft daar even staan of wordt heen en weer geschoven. Met deze behandeling komt er meer zuurstof in het bindweefsel en de huid. Tevens heeft het een detox-werking.

medical taping
In sommige gevallen kan ik een probleem niet met de hand oplossen. Bv in geval van artrose of vervorming, bij een hallux valgus bv. Of gaat iemand een sportwedstrijd in met een lichte blessure. Een tape kan helpen. 
Ik gebruik alleen de medical tape, dus de rekbare variant die op spanning wordt gezet op de huid.

infra rood
Voor een diepere ontspanning (mentaal) of ter behandeling van dieperliggende pijnen (fysiek) maak ik gebruik van een infrarood apparaat. Vaak in combinatie met massage.vergoedingen
Kijk bij tarieven of je in aanmerking komt voor een vergoeding bij jouw ziektekostenverzekeraar.
  massage
   
 
  massage
 
b_215